Stichting Revit Standards is opgericht om een stabiel kader te scheppen waarbinnen de Revit Standards zich verder kan ontwikkelen en in stand kan worden gehouden. De Standards zelf omvatten een scala aan werkafspraken die zorgen voor een uniforme opbouw van een Revit model.
Deze werkafspraken beschrijven de informatiestructuur en bevat de volgende onderwerpen:

 

Het doel van de stichting is om werk- en modelleerafspraken branchebreed te stroomlijnen. Indien partijen uit de keten op een eenduidige en consistente wijze hun modellen en families gaan opbouwen zal content herbruikbaar en uitwisselbaar zijn. Met name van die uitwisselbaarheid is momenteel geen sprake. Vandaar dat veel BIM managers nu prefereren om altijd hun eigen content te bouwen. Van het net gehaalde families bevatten ongewenste project of zelfs shared parameters, ze zitten vol met object styles waar niemand op zit te wachten of ze brengen tal van linetypes en arceringen in je project.

Om deze wildgroei van digitale vervuiling te kunnen temperen heb ik ervoor gekozen om mij actief in te gaan zetten voor deze stichting. Ik heb een bestuursfuncties aanvaard en heb zitting genomen in verschillende expertgroepen. Het kost me gemiddeld een halve dag in de week. Maar het levert ook vel kennis en contacten op. Samen met de RevitGG vormt het mijn belangrijkste informatie en inspiratiebron.

Meer informatie kunt u vinden op: http://www.revitstandards.org